Open ochtenden

Bent u nieuwsgierig naar OBS Piet Mondriaan? Kom dan langs bij één van onze open ochtenden!
Wij houden 10 open ochtenden per schooljaar waarin de directeur en een leerkracht u rondleiden door onze school. Zij vertellen u graag over de school en de visie op het onderwijs. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.
Onze voorkeur gaat uit naar een rondleiding tijdens één van onze open ochtenden. Bent u dan niet in de gelegenheid om te komen dan maken wij uiteraard graag een aparte afspraak om de school aan u te laten zien.

Als u besluit uw kind bij ons op school in te schrijven, vult u het aanmeldingsformulier in dat u tijdens de rondleiding hebt gekregen. De toelating is een feit wanneer u een bevestigingsbrief van de school ontvangt.

Heeft u interesse voor de open ochtend, een rondleiding of een informatief gesprek? Stuurt u dan een e-mail naar directie@obspietmondriaan.nl. Na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Graag tot ziens!

Open dagen  schooljaar 2022-2023 van 9.00-11.30 uur (vooraf reserveren noodzakelijk)

woensdag 28 september 2022

woensdag 12 oktober 2022

woensdag 9 november 2022 ( open dag voor alle scholen in Abcoude)

woensdag 14 december 2022

woensdag 1 februari 2023

woensdag 8 maart 2023 ( open dag voor alle scholen in Abcoude)

woensdag 12 april 2023

woensdag 31 mei 2023

woensdag 28 juni 2023

Wendagen

Tegen de tijd dat uw kind vier jaar wordt, mag uw kind een aantal ochtenden wennen op de basisschool. In overleg met de groepsleerkracht worden deze wendagen afgesproken. Ongeveer een maand voordat uw kind vier jaar wordt, neemt de leerkracht hierover contact met u op.
De leerkracht houdt ook met u een intakegesprek over uw kind. Hierin kunt u vertellen hoe uw kind zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en wat u belangrijk vindt voor uw kind.

Indien uw kind vlak voor, tijdens de zomervakantie of net voor de kerstvakantie vier jaar wordt (eind mei tot de zomervakantie of eind november tot de kerstvakantie) is het mogelijk dat er geen wendagen zijn en wordt uw kind na de vakantie geplaatst.
Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid activiteiten die voor deze vakanties plaatsvinden. Vlak voor de zomervakantie kan het zijn dat het verschil tussen een startende kleuter, en kinderen die al ruim zes jaar zijn, te groot wordt bevonden en wordt ook geadviseerd uw kind in het nieuwe schooljaar te laten starten.

De dag na de 4e verjaardag mag uw kind hele dagen naar school. Uw kind is echter pas leerplichtig als het vijf jaar is geworden.