De Ouderraad organiseert en helpt bij allerlei activiteiten in de school. De Ouderraad bestaat uit ouders vanuit de groepen 1 tot en met 8 en heeft is als doel om het schooljaar nog leuker en gezelliger te maken.

Klasbord en facebook
Leuk als je de activiteiten van de Ouderraad volgt op Klasbord. De Unieke Klascode voor Klasbord is V4U YD3 . Ook op Facebook zijn wij actief op de pagina OBS Piet Mondriaan.

Hierbij nogmaals op een rij wat de Ouderraad organiseert gedurende een schooljaar, uiteraard vaak met hulp van de klassenouders en andere actieve vrijwilligers:

• Tijdens het Sinterklaasfeest de schoencadeautjes, het strooigoed, de chocoladeletters en het podium voor Sinterklaas.
  • Voor een gezellige kerst versieren we de gangen op school, staat er een grote kerstboom op het schoolplein en organiseren we de kerstborrel. In 2015 zijn alle klassen voorzien van nieuwe kerstbomen en versiering.
  • Voor het voorleesontbijt regelen wij de voorlezer voor de groepen 1 t/4 en hopelijk lukt het ook dit jaar weer om via het digibord een voorlezer te regelen voor de hogere groepen. Ook zorgen we voor het ontbijt die ochtend.
  • Voor Pasen worden alle klassen voorzien van de paastakken, paaseitjes en een traktatie voor de kinderen.
  • De taart voor meester en juffendag en na afloop van de Avondvierdaagse trakteren we alle kinderen op een ijsje.
  • Om het jaar goed af te sluiten organiseren we het eindfeest: de Piet Mondriaan Parade
  • En als laatste activiteit de bloemen en de consumpties voor de eindmusical van groep 8.

Vrijwilligers
Wil je de ouderraad ondersteunen? Wij kunnen tijdens de verschillende activiteiten vaak vrijwilligers gebruiken en zullen dan een oproep doen. Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Ouderbijdrage en Clubcollect
Tijdens de informatieavonden medio september hebben de leerkrachten u veel informatie gegeven over het aankomende schooljaar. Namens de Ouderraad is een van ons op dat moment in de klas geweest om uitleg te geven over de ouderbijdrage en de activiteiten die wij hiervan organiseren. Ook hebben wij laten weten dat wij willen overgaan tot een automatische incasso.

Wij zijn op zoek gegaan naar een tool die de betaling niet alleen makkelijker maakt voor ons, de Ouderraad. Maar ook een die het makkelijker maakt voor jullie. Deze tool hebben wij gevonden in ClubCollect. Dit is een online omgeving waar vanuit de facturen worden verstuurd. Binnen deze omgeving is de administratie zeer overzichtelijk en kost het ons aanzienlijk minder tijd om deze bij te houden en te controleren. Als ouder kunt u binnen deze omgeving aangeven of u via Ideal of automatische incasso wilt betalen. Ook bieden wij dit jaar, als proef, de mogelijkheid om in twee termijnen te betalen. Daarbij kunt u binnen deze online omgeving zelf uw betalingen controleren.

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan een dergelijke tool en we hebben dan ook kritisch gekeken of deze kosten opwegen tegen de baten. De kosten zijn € 1,81 per factuur. (Wanneer u meerdere kinderen op school heeft ontvangt u één factuur voor alle kinderen). Door kritisch te kijken naar en te schuiven in de posten van de overhead vangen we deze kosten hierin op.

De ouderbijdrage bedraagt € 45,- per kind. Voor ieder volgend kind betaalt u € 5,- minder. Uiteraard is de Ouderbijdrage een vrijwillige bijdrage en kunnen we niet in een ieders portemonnee kijken. Maar duidelijk is wel dat we zonder deze bijdrage niet alle leuke dingen voor de kinderen kunnen organiseren.

Mocht u om een bewuste reden niet willen betalen, dan horen wij graag de redenen hiervoor. Wellicht kunnen wij dingen verhelderen, iets verbeteren in de communicatie of kan het ons helpen om met een andere blik naar de uitgaven te kijken. Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht u niet in staat zijn de ouderbijdrage te betalen, neem dan alstublieft contact op met Martine, de directeur van de OBS Piet Mondriaan. De Ouderraad heeft hiervoor een reservering gemaakt in de begroting.